Wpisowe

Drodzy biegacze. Wpisowe w tegorocznym biegu wynosi 30 zł od uczestnika. Nie znaczy to, że staliśmy się pazerni. Na koszty organizacyjne przeznaczona zostanie taka sama kwota jak w ubiegłym roku, natomiast te dodatkowe 5 zł z każdego wpisowego przeznaczymy na pomoc dla Pani Renaty Maciaś z Wojakowej. Dokładniejsze informacje na ten temat znajdują się w zakładce „Zakręcona akcja”. W ten sposób wszyscy biegacze dołożą swojego symbolicznego piątala żeby choć troszkę pomóc. Tak jak w naszym motto: „To co możesz uczynić,  jest tylko maleńką kroplą w ogromie oceanu, ale jest właśnie tym, co nadaje znaczenia Twojemu życiu”. Każdy dołoży swoją maleńką kropelkę i poczuje wewnętrzną radość, która wypływa ze świadomości, że się dobrze wybrało.

Nawet zebrana razem,  nie będzie to jakaś nadzwyczaj ogromna kwota, bo potrzeby w takiej sytuacji zawsze są ogromne,  ale będzie wyrazem naszej solidarności. Zawsze łatwiej dźwigać ciężar, kiedy ma się świadomość, że są ludzie życzliwi i chętni pomóc.