Puchar za odległość

Drodzy amatorzy biegania, oraz Nordic Walkerzy.

Aby w sposób szczególny docenić osoby, które wspierając ideę promowania zasad bezpiecznego uczestnictwa w ruchu drogowym do której chcemy włączyć jak największą liczbę biegaczy, nie wahają się podjąć dalekiej podróży nie szczędząc kosztów i wysiłku – rodzina Patrona biegu pana Stanisława Chudyby postanowiła specjalnym pucharem uhonorować biegacza z najbardziej odległej od Brzeska miejscowości, który odwiedzi Brzesko w dniu 26 października i weźmie udział w II Brzeskim Biegu Pamięci Ofiar Wypadków Drogowych im. Stanisława Chudyby. Osoby z poza małopolski, które zdecydowane są uczestniczyć w biegu prosimy o podanie na emaila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub na formularzu zapisów orientacyjnej odległości ze swojej miejscowości do Brzeska. Odległości zostaną wstępnie sprawdzone za pomocą programu komputerowego, a następnie po ostatecznej weryfikacji w dniu biegu, będą podstawą do wręczenia pucharu dla osoby, która dla uczestnictwa w naszym biegu pokonała najdalszą odległość. Biegacz zostanie również zwolniony z opłaty startowej, a jeżeli ją wcześniej uiścił przelewem, zostanie mu ona zwrócona, z wyjątkiem kwoty 5 zł, która jest częścią przeznaczoną na cel charytatywny mający wesprzeć panią Renatę Maciaś – ofiarę wypadku samochodowego, z którą w ten skromny sposób, jako uczestnicy biegu się solidaryzujemy.