Alkogogle - poszerzanie wyobraźni

Dzięki zaangażowaniu w promowanie zasad bezpiecznego poruszania się po drogach i zachęcaniu biegaczy do promowania noszenia przez pieszych i rowerzystów elementów odblaskowych, które poprawiają ich widoczności na drodze, udało nam się pozyskać patronat znanej w branży odszkodowań wrocławskiej firmy VOTUM S.A. która dosłownie w ekspresowym tempie podjęła decyzję o wsparciu tego cennego projektu. Mamy nadzieję że w kolejnych latach nasza współpraca będzie się dynamicznie rozwijać z korzyścią dla obydwu stron, oraz samych biegaczy a za ich pośrednictwem również tysięcy uczestników ruchu drogowego. VOTUM S.A. jest największą w Europie Środkowo-Wschodniej kancelarią odszkodowawczą. Istotą działalności spółki jest pomoc poszkodowanym w wypadkach w uzyskiwaniu odszkodowań, w szczególności w postępowaniach dotyczących roszczeń za szkody osobowe objęte systemem ubezpieczeń obowiązkowych.  Pozostający do dyspozycji klientów zespół doradców odszkodowawczych zapewniają profesjonalną obsługę zarówno w postępowaniach polubownych, jak i na drodze sądowej.

Firma VOTUM S.A. udostępniła min. Alkogogle, specjalne okulary, które pozwalają spojrzeć na świat oczami osoby po spożyciu alkoholu. Alkogogle uświadamiają przyszłym i obecnym kierowcom, jak spożyty alkohol wpływa na naszą umiejętność postrzegania świata i jak wielkim zagrożeniem jest próba kierowania pojazdu pod wpływem alkoholu.

Slalom w alkogoglach powoduje dużo śmiechu, przede wszystkim jednak ma cel demonstracyjny i prewencyjny. Każdy uczestnik na własnej skórze może przekonać się, w jaki sposób jego zmysły zmieniają się po wypiciu alkoholu i jaki ma to wpływ na sprawność psychomotoryczną. Wszyscy chętni będą mogli spróbować swoich sił i zorientować się że na alkohol nie ma twardziela. Dla osób które przejdą krótki slalom pomiędzy pachołkami, firma VOTUM S.A przygotowała drobny prezent. Będzie to oczywiście odblaskowy breloczek, który zawsze warto mieć przy sobie poruszając się po drodze, zwłaszcza w ponure jesienne wieczory.