Ruszamy z II Biegiem

Oficjalnie uruchamiamy zapisy do II Brzeskiego Biegu Pamięci Ofiar Wypadków Drogowych im. Stanisława Chudyby. Podobnie jak w ubiegłym roku, bieg odbędzie się w ostatnią sobotę października. Lekko zmieniliśmy trasę biegu głównego. Teraz będzie troszkę dłuższy, w sumie 11.150 metrów bardzo urozmaiconej trasy przez Brzesko-Jadowniki-Okocim. Bieg towarzyszący oraz trasa dla Nordic Walkerów pozostaje bez zmian i będzie wynosić 5.250 metrów (zmierzone przy pomocy programu Endomondo).

Już za kilka dni zaprezentujemy projekt tegorocznego medalu. Będzie to kolejny medal oparty o koncepcję pogiętej w wypadku samochodowym tablicy znaku drogowego. W tym roku będzie to ośmiokątna tablica znaku STOP. W kolejnych latach medale będą zaprojektowane w oparciu o inne tablice, łącznie z krzyżem Św. Andrzeja. Tak więc biegacze, którzy wykażą się determinacją i konsekwencją, będą mogli w swoich zapewne bardzo bogatych kolekcjach, posiadać specjalną kolekcję unikalnych w swoim przesłaniu medali.

Zamieszczamy nasz krótki filmik promo z ubiegłorocznego pierwszego biegu, dla przypomnienia jacy to byliśmy młodzi i piękni. Po upływie roku jesteśmy jeszcze młodsi i zapewnie piękniejsi, więc kolejny filmik będzie również jeszcze lepszy. Ekipa naszych Spielbergów w liczbie co najmniej trzech, już się szykuje, żeby Państwa wszystkich wspaniale sfilmować. A znaczna liczba paparazzi wykona setki zdjęć zarówno z miejsca startu i mety jak też będzie towarzyszyć Państwu w zmaganiach na naszej malowniczej trasie biegu. I wszystko to zostanie zamieszczone w galeriach.

Zapraszamy do zapoznania się z regulaminem i zapisywania na nasz bieg.

Będzie nam bardzo miło gościć Państwa w Brzesku.